Vloerverwarming infrezen

Dé zekerheid van kwaliteit

Contact opnemen Offerte aanvragen

De meeste mensen laat vloerverwarming infrezen. Het voordeel van de vloerverwarming infrezen is dat de cement dekvloer niet verwijderd hoeft te worden, met andere woorden infrezen in de bestaande dekvloer,tevens blijft de hoogte van de vloer het zelfde en hoeven de deuren niet worden ingekort

Hoe gaan wij te werk

Wanneer we vloerverwarminggaan infrezen , komen de sleuven ca. 18mm diep te liggen. Deze sleuven zullen, afhankelijk van het type vloerverwarming dat u kiest 12,5 15 of 20 cm van elkaar verwijderd zijn en aangelegd worden in een slakkenhuispatroon.

Randvoorwaarden infrezen zijn:

De aanwezigheid van een vlakke zandcement dekvloer of een anhydriet dekvloer is een absolute voorwaarde voor het kunnen infrezen van vloerverwarming. Het infrezen van vloerverwarming in een betonvloer is alleen mogelijk met onze 400V krachtstroom machine met Aggregaat

Wij gebruiken voornamelijk 16mm buis,  14mm gebruiken wij liever niet!

De voordelen van vloerverwarming frezen:

  • De vloer kan direct na installatie afgewerkt worden
  • Er is geen verhoging van de werkvloer
  • Het frezen gebeurt stofarm. De betonstof wordt in zakken opgevangen en zullen door ons afgesloten achtergelaten worden.

Vloerverwarming op krimpnetten

Indien er geen Cement dekvloer aanwezig is, in dat geval wordt de vloerverwarmingslang gebonden op gegalvaniseerde staalmatten, ook wel krimpnetten genoemd.

Op de dragende vloer wordt eerst reflectiefolie aangebracht om warmteverlies naar beneden tegen te gaan en om voor een goede spreiding van de warmte te zorgen. De randen worden voorzien van randisolatie om de kans op krimpscheuren te minimaliseren en warmteverlies naar de wanden te voorkomen, zodra de dekvloer eenmaal gestort is. Hierna worden gegalvaniseerde netten geplaatst, waarop de vloerverwarmingslang wordt bevestigd.

Aanbieding

Laat uw oude cv-ketel vervangen voor een nieuwe HR combi. U kunt bij ons kiezen uit vele modellen en merken. Wij leveren alleen Duitse en Nederlandse kwaliteitsketels!

Vloerverwarming